Hosszabb címsor és leírások a Google keresési eredményeiben

A Google tovább folytatja a keresőben a találati eredmények megjelenését. Év elején tapasztalhattuk, hogy a fizetett hirdetések esetén jobb oldalról eltűntek a találatok, és 4 fizetett hirdetés jelent meg az organikus találatok fölött.

Mostani változással a természetes találatok megjelenítését módosította. Az eddigi 50-60 karakter helyett most már 70 karakter körül jelenít meg. Bár még hivatalosan nem került megerősítésre a hír, mi is a SEJ oldalán olvastunk róla.  Ezzel egy időben a metaadatok leírásainak hossza is változott. Az eddigi 150 karakter helyett már soronként 100 karaktert jelenít meg, és a két sor helyett háromban jeleníti meg a leírást. Ezzel hatalmas lehetőséget kaptunk arra, hogy  még jobban be tudjuk mutatni az érdeklődőknek miről is szól az oldalunk.

Hosszabb title és description a Google metaadataiban

A példán is látszik, hogy a bejegyzésem metaadatának címsora 69 karakter szóközökkel, és ezt végig megjelenítette a kereső.

Bár jelenleg még teszt üzemben fut a kibővített címsor és metaadatok leírás sorai, és bármikor módosíthat rajta a Google, de mindenképp érdemes szem előtt tartanunk SEO szempontból, mivel az átkattintási arányban (CTR) növekedést eredményezhet.